Producten op alfabet spacer Productgroepen spacer Achtergrond informatie spacer Leveranciers producten spacer Protocollen en richtlijnen spacer Tips and tricks spacer Home pagina

Uitleg over de vermelde prijzen

De leveranciers van wondbedekkers vermelden meestal de apotheekinkoop prijs (AIP). Deze prijs is exclusief 9% BTW. De prijzen op deze website zijn voor het laatst bijgewerkt in 2020. Als een prijs wordt weergegeven in de kleur lichtgrijs, dan heeft de leverancier nog geen recente AIP prijzen doorgegeven.

De prijzen die in de tabellen staan zijn per stuk en exclusief BTW. Per stuk wil zeggen per verband; dus als er 10 stuks hydrocolloid verband in een doosje zitten en de AIP prijs van deze verpakking is 22,92 €, dan staat er in de tabel 2,29 €.

De AIP prijzen moeten worden beschouwd als een globale richtprijs. De prijzen die in rekening worden gebracht bij individuele levering aan een patiënt door de apotheek kunnen sterk afwijken en zullen meestal hoger zijn dan de AIP plus 9% BTW omdat ook de afleverkosten en winstmarge van de apotheek er nog bovenop komen. En in sommige gevallen liggen de prijzen waarvoor de verbandmiddelen worden verkocht veel lager. Apotheek-ketens en groothandels kunnen de producten in grote aantallen met kortingen inkopen. Via webshops worden producten soms ook aangeboden tegen fors lagere prijzen (30-50% lager). En ziekenhuizen kopen ook vaak in grote hoeveelheden wondproducten in tegen veel lagere prijzen.

De AIP prijs zegt dus niet zoveel over de werkelijke prijs van een product en kan alleen maar gebruikt worden om de producten onderling globaal te vergelijken en te zien wat dure producten zijn en wat goedkope producten zijn.

  

bezoekers: 01-05-2021